Het gebouw dat er zonder vergunning is geplaatst, staat achter de monumentale tuinmanswoning aan de Sonnenberglaan in Oosterbeek. De rechter dwingt de gemeente Renkum nu om te handhaven. Renkum weigert en gaat in hoger beroep.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebouw dat er zonder vergunning is geplaatst, staat achter de monumentale tuinmanswoning aan de Sonnenberglaan in Oosterbeek. De rechter dwingt de gemeente Renkum nu om te handhaven. Renkum weigert en gaat in hoger beroep. © DG

Renkum weigert te handhaven en gaat in hoger beroep om ‘carport op achtererf’ zonder bouwvergunning

Renkum gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechtbank die de gemeente dwingt ervoor te zorgen dat de regels aan de Valkenburglaan in Oosterbeek worden nageleefd. Het college blijft erbij goed gehandeld te hebben: ‘Wij zijn van mening dat de carport op deze locatie vergunningsvrij is’. 

10 reacties

 • ben Wildkamp

  1 maand geleden
  Ik schaam me om te zeggen dat ik Nederlander ben ze gunnen elkaar het licht in de ogen nog niet hebben jullie misschien zelf geen problemen waar je je niet druk om hoeft te maken of zijn jullie nu allemaal zo ongelukkig dat je het zelf niet meer ziet zitten. Laat die beste man toch heeft toch niemand last van zou ik zeggen.
 • Ankie Bronckhorst

  1 maand geleden
  Gemeente is niet integer. Als ze de uitspraak van de rechter nog niet opvolgt zegt dat genoeg. Bovendien geen gezicht zo'n hoog bouwwerk naast een monumentaal gebouw. Gemeente zou moeten handhaven en het de wagenloods (want dat is het) moet daar weg.
 • Bart Wolters

  1 maand geleden
  Carport? Gebouw is groter en hoger dan de woning. En dan hebben we het nog niet gehad over de uitstraling van het gebouw.. gaat ie de volgende keer de Eiffeltoren nabouwen op het achtererf, vergunningvrij..
 • Paul David

  1 maand geleden
  Is het nou zo moeilijk om daar een bulldozer tegen aan te zetten en de handel om te duwen?
 • A. Diepeveen

  1 maand geleden
  Raar verhaal. Nog meer bedenkelijk de houding van de gemeente.

Arnhem e.o.