Renkum zet vraatzuchtige lieveheersbeestjes in ‘lekkende lindenbomen’

videoOOSTERBEEK - Tuinliefhebbers pionieren steeds vaker met larven van lieveheersbeestjes om de luizen in hun planten te bestrijden. De gemeente Renkum pakt het nu groots aan. Liefst 15.000 larven van het tweestippelig lieveheersbeestjes gingen gisteren 62 lindebomen in. Zo moet een herhaling van de luizenplaag van vorig jaar zomer voorkomen worden. 

3 reacties

 • NickNominus

  2 jaar geleden
  idd hier plakt ook alles aan elkaar, maar de regen van de afgelopen dagen heeft veel stof/pluis/bladluis huidjes verwijderd van de auto.
 • wim

  2 jaar geleden
  Prima methode, ik ga ook even googlen om die larvenzakjes te bestellen.Wel even iets rechtzetten: dat plakspul krijg je heel makkelijk met lauw water van je auto af, maar wacht daar niet te lang mee.
 • Kat

  2 jaar geleden
  Prima om dat zo te proberen. Bomen zijn belangrijk. In de Haelen, gemeente Leudal zijn om die reden de 40-jarige linden gekapt tot teleurstelling van enkele bewoners. Doodzonde van de mooie laan en voor de biodiversiteit. Mensen pikken niks meer en dat is ook jammer, want vroeger had je ook weleens van die plagen en last van dat pikspul, maar toen namen mensen het voor lief. 
 1. Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig
  Play

  Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig

 2. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

Arnhem e.o.