Gemeentehuis in Oosterbeek.
Volledig scherm
Gemeentehuis in Oosterbeek. © Rolf Hensel

Renkumse raad krijgt flinke tik op de vingers in kwestie Hazeleger: ‘De emotie voerde de bovenhand’

OOSTERBEEK - De Renkumse gemeenteraad heeft een flinke tik op de vingers gekregen van de Raad van State, omdat ze heeft geweigerd een bestemmingsplan voor de Valkenburglaan 1 vast te stellen. Dat kan niet zonder goede onderbouwing, stelt 's lands hoogste bestuursrechter. 

1 reactie

 • Nicky Jansen

  2 weken geleden
  Zoveel drukte en autoverkeer op een plek waar het dorp zou moeten overgaan in natuur, dat willen we toch helemaal niet? Ik hoop niet dat de laksheid van de gemeente Renkum er weer toe gaat leiden dat iets wat een paar maanden/jaren gedoogd is, niet meer te weigeren valt. Neem een duidelijke beslissing (of maak een bestemmingsplan) vóórdat een investeerder het terrein heeft volgeplempt met zijn moneymakers.
 1. Nijmegen heeft wel een Michelinster, Arnhem nog steeds niet: ‘Overleven is nu belangrijker’
  PREMIUM
  7

  Nijmegen heeft wel een Michelin­ster, Arnhem nog steeds niet: ‘Overleven is nu belangrij­ker’

  ARNHEM - En weer wordt Arnhem overgeslagen bij het uitdelen van Michelin-sterren. Zelfs Nijmegen heeft nu een restaurant met een ster, De Nieuwe Winkel. Natuurlijk zouden de chef-koks hier wel een ster willen. ,,Maar wij zetten hier niet alles op alles voor een ster. In deze tijd moet je vooral zorgen dat je overleeft’’, zegt chef-kok Janno Cornelissen van De Steenen Tafel.
 1. Man redt kind net op tijd van het spoor in India
  Play

  Man redt kind net op tijd van het spoor in India

 2. Omstanders duwen auto persfotograaf met shovel in sloot
  Play

  Omstanders duwen auto persfoto­graaf met shovel in sloot

Arnhem e.o.