Het Renkums Beekdal op archiefbeeld.
Volledig scherm
Het Renkums Beekdal op archiefbeeld. © Rolf Hensel

Rolstoelers kunnen straks ook door het Renkums Beekdal

RENKUM - Natuurgebied Renkums Beekdal krijgt een rolstoelvriendelijke wandelroute. Een van de bestaande wandelroutes op het gebied wordt geschikt gemaakt voor gebruik met de rolstoel.

De geplande route komt in de ‘Papierweide’, het nieuwe natuurgebied tussen de Kortenburg en de Hartenseweg, en loopt tussen informatiecentrum Renkums Beekdal en Oranje Nassau’s Oord. 

Langs de route, die 2 à 2,5 kilometer lang is (zie ook kaartje huironder), komen op diverse plaatsen informatiepunten. Zo komen er bijvoorbeeld QR-codes waarmee wandelaars informatie via een app kunnen laten voorlezen.

Werk begint na de zomer

Volgens de stichting Renkums Beekdal was er veel vraag naar een route voor mensen in een rolstoel. ,,Deze wens kwam vooral van ouderenbonden, activiteitenbegeleiders van zorginstellingen en natuurliefhebbers met beperkte mobiliteit”, aldus de organisatie.

Het is de bedoeling dat de rolstoelvriendelijke route eind dit jaar gereed is. De werkzaamheden starten na de zomer. Of er dan daadwerkelijk begonnen kan worden is nog wel afhankelijk van de beschikbare middelen. 

De stichting is op dit moment bezig met een subsidieaanvraag bij de provincie voor de financiering van het project.

Intentieovereenkomst

Herman van Keulen van stichting Renkums Beekdal is optimistisch over de aanvraag: ,,We gaan er vanuit dat dat gaat lukken.” De gemeente Renkum heeft reeds een bijdrage geleverd aan het plan.

Onlangs tekende initiatiefnemer stichting Renkums Beekdal een intentieovereenkomst voor aanleg van de route met terreinbeheerders Gemeente Renkum, Staatsbosbeheer en Zinzia Zorggroep.

De nieuwe rolstoelroute
Volledig scherm
De nieuwe rolstoelroute © AD100

Arnhem e.o.