Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © RvS

‘Schitterende kassen Barenbrug passen niet in open landschap Wolfheze’

DEN HAAG/ WOLFHEZE - Een buurman van grasveredelingsbedrijf Barenbrug in Wolfheze hoopt dat de Raad van State alsnog een streep haalt door een vergunning voor twee rolkassen aan de Duitsekampweg. Als de zon schijnt, is de schittering van de witte plastic kassen verschrikkelijk, zei buurman R. Zeehuisen vrijdag tijdens een rechtszaak in Den Haag. 

Zeehuisen werd eerder door de rechtbank in Arnhem in het gelijk gesteld omdat de in totaal 800 vierkante meter grote kassen niet buiten de bebouwde kom passen. Althans, dat er in combinatie met de bebouwing die er al staat te veel vierkante meters op het terrein staan. 

En hoewel de gemeente Renkum en Barenburg Holland BV bij de Raad tegen de uitspraak in hoger beroep gingen, bleek buurman Zeehuisen al weer op achterstand te staan. Want de Renkumse gemeenteraad heeft intussen het bestemmingsplan aangepast, waarmee de twee rolkassen nu wel binnen de bebouwde kom zijn gebracht. Vervolgens verleenden burgemeester en wethouders een nieuwe vergunning aan Barenbrug. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.