Volledig scherm
Anil Mercan (in wit shirt) aan de bal in de wedstrijd tegen Ross County. © Gert Budding

Schots team wint van Nederlandse profs in Doorwerth

DOORWERTH - Het team van de Schotse voetbalclub Ross County, dat al een week in het Fletcher Hotel in Doorwerth verblijft, heeft zondagmiddag een wedstrijd tegen een team van Global Football Academy met 3-1 gewonnen. 

De voormalige Nederlandse profvoetballers van Global Football Academy kregen van hun club geen contractverlenging en proberen zich nu via de academy in de kijker te spelen door middel van oefenwedstrijden.

Anil Mercan viel op

Volledig scherm
Ex-Feyenoorder Miquel Nelom (in wit shirt) in de wedstrijd tegen Ross County in Doorwerth. © Gert Budding

Anil Mercan, ex-Vitesse speler, viel vanmiddag op door zijn goede spel op het middenveld, maar werd in de rust bij de 2-0 stand gewisseld.

Ook voormalig Feyenoordverdediger Miquel Nelom, die acht jaar in Rotterdam verbleef, vestigde de aandacht op zich. Nadat Ross County een stip had gemist, kwam de ploeg toch op 2-0 voorsprong. 

In het tweede bedrijf werd het 2-1 en vervolgens 3-1. Tijdens de wedstrijd op het sportpark De Waaijenberg, waar hoofdklasser Duno haar domicilie heeft, verscheen vanmiddag ook het Franse Valenciennes, dat dinsdagavond om 18.00 uur een oefenwedstrijd gepland heeft staan in Doorwerth. De tegenstander is vooralsnog onbekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.