Niek Schoemaker en Silke Jansen.
Volledig scherm
PREMIUM
Niek Schoemaker en Silke Jansen. © Rolf Hensel

Silke (18) en Niek (16) hebben post voor Arie Slob: ‘Geraakt door homofobe en conservatieve lading van zijn woorden’

DOORWERTH - Twee tieners uit Gelderland schrijven beiden een open brief aan minister Arie Slob uit onvrede met zijn uitspraken over homoseksualiteit op scholen. 

22 reacties

 • Mies

  2 maanden geleden
  Mensen moeten zelf leren nadenken, niet voor zich laten denken. Een handje vol durft uit de "harde kern" te stappen. Kijk eens hoe vol Gelredome zit met de EO jongerendag. Ieder jaar nog zoveel jongeren. Dat vind ik ook griezelig. Ik dacht 30 jaar geleden echt dat er ooit een einde zou komen aan "het geloof", dat ik het zelfs nog wel mee zou maken. Maar toen was ik ook nog naïef.
 • Ook

  2 maanden geleden
  Iets anders kon niet verwacht worden van deze minister.Afkomstig uit de CU zit hij vooral op deze stoel om de huidige verhoudingen te bewaren en te voorkomen dat er iets gaat veranderen aan de positie van religie in het onderwijs die nu eenmaal haaks staat op persoonlijke vrijheid.
 • Ook

  2 maanden geleden
  Nee, toch niet omdat we het hier nu juist hebben over het grootste probleem in dit land namelijk de veel te grote vrijheid van godsdienst en dit land historisch gezien nu juist ook daarop is gebaseerd.Juist dit kabinet heeft afgesproken om niets te doen op dergelijke thema's om zo de CU binnenboord te kunnen houden in dit kabinet en stond toe dat deze partij ook ministers leverde, zoals minister SLOB.Dit probleem was dus ingebakken in dit kabinet en hier gaat niets aan gedaan worden.Overigens vrees ik dat dit "probleem" nooit opgelost gaat kunnen worden.
 • Ook

  2 maanden geleden
  Het is veel diepgaander: zolang er in onze Grondwet nog zoveel ruimte geboden wordt aan religie zullen we politici houden die namens deze religie alles zoveel mogelijk hetzelfde willen houden en dat gaat dan ten koste van individuele vrijheid en zelfontplooiing.Gristelijke (met de g van griezelig)  scholen willen nog steeds mensen die voor hun homosexuele geaardheid uitkomen het liefst maar ontslaan, en moslims willen dat belediging van hun profeet bij wet strafbaar wordt gesteld, stuk voor stuk bedreigingen van individuele vrijheid en zelfontplooiing!
 • Fred Schuit

  2 maanden geleden
  Wat mij stoort, is dat er zoiets bestaat als 'een ‘Indifferent’ groep op school waar kinderen die anders zijn ruimte krijgen'. Wanneer gaat men eens een keer beseffen dat geaardheid, van welke vorm dan ook, nooit iets 'indifferents' is?
 1. Minister Slob vindt anti-homoverklaring scholen ‘een brug te ver’, OM onderzoekt uitlatingen bewindsman
  Play
  Video

  Minister Slob vindt an­ti-homoverkla­ring scholen ‘een brug te ver’, OM onderzoekt uitlatin­gen bewindsman

  Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) gaat verklaringen die ouders op sommige reformatorische scholen moeten ondertekenen onder de loep nemen om te kijken of het in strijd is met een veilige schoolomgeving. In die teksten moeten ouders bijvoorbeeld afstand nemen van homoseksualiteit. Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de strafbaarheid van Slobs eerdere uitspraken.
 1. Megaclaims dreigen voor relschoppers
  Play

  Megaclaims dreigen voor relschop­pers

 2. IOC-voorzitter: 'Vraag is niet of, maar hoe Spelen doorgaan'
  Play

  IOC-voorzitter: 'Vraag is niet of, maar hoe Spelen doorgaan'

Arnhem e.o.