Niek Schoemaker en Silke Jansen.
Volledig scherm
PREMIUM
Niek Schoemaker en Silke Jansen. © Rolf Hensel

Silke (18) en Niek (16) hebben post voor Arie Slob: ‘Geraakt door homofobe en conservatieve lading van zijn woorden’

DOORWERTH - Twee tieners uit Gelderland schrijven beiden een open brief aan minister Arie Slob uit onvrede met zijn uitspraken over homoseksualiteit op scholen. 

22 reacties

 • Mies

  7 maanden geleden
  Mensen moeten zelf leren nadenken, niet voor zich laten denken. Een handje vol durft uit de "harde kern" te stappen. Kijk eens hoe vol Gelredome zit met de EO jongerendag. Ieder jaar nog zoveel jongeren. Dat vind ik ook griezelig. Ik dacht 30 jaar geleden echt dat er ooit een einde zou komen aan "het geloof", dat ik het zelfs nog wel mee zou maken. Maar toen was ik ook nog naïef.
 • Ook

  7 maanden geleden
  Iets anders kon niet verwacht worden van deze minister.Afkomstig uit de CU zit hij vooral op deze stoel om de huidige verhoudingen te bewaren en te voorkomen dat er iets gaat veranderen aan de positie van religie in het onderwijs die nu eenmaal haaks staat op persoonlijke vrijheid.
 • Ook

  7 maanden geleden
  Nee, toch niet omdat we het hier nu juist hebben over het grootste probleem in dit land namelijk de veel te grote vrijheid van godsdienst en dit land historisch gezien nu juist ook daarop is gebaseerd.Juist dit kabinet heeft afgesproken om niets te doen op dergelijke thema's om zo de CU binnenboord te kunnen houden in dit kabinet en stond toe dat deze partij ook ministers leverde, zoals minister SLOB.Dit probleem was dus ingebakken in dit kabinet en hier gaat niets aan gedaan worden.Overigens vrees ik dat dit "probleem" nooit opgelost gaat kunnen worden.
 • Ook

  7 maanden geleden
  Het is veel diepgaander: zolang er in onze Grondwet nog zoveel ruimte geboden wordt aan religie zullen we politici houden die namens deze religie alles zoveel mogelijk hetzelfde willen houden en dat gaat dan ten koste van individuele vrijheid en zelfontplooiing.Gristelijke (met de g van griezelig)  scholen willen nog steeds mensen die voor hun homosexuele geaardheid uitkomen het liefst maar ontslaan, en moslims willen dat belediging van hun profeet bij wet strafbaar wordt gesteld, stuk voor stuk bedreigingen van individuele vrijheid en zelfontplooiing!
 • Fred Schuit

  7 maanden geleden
  Wat mij stoort, is dat er zoiets bestaat als 'een ‘Indifferent’ groep op school waar kinderen die anders zijn ruimte krijgen'. Wanneer gaat men eens een keer beseffen dat geaardheid, van welke vorm dan ook, nooit iets 'indifferents' is?
 1. Arnhem moet schipperen met een zomer vol overlast: ‘Dat mensen niet kunnen slapen, is onacceptabel’
  PREMIUM
  7

  Arnhem moet schipperen met een zomer vol overlast: ‘Dat mensen niet kunnen slapen, is onaccepta­bel’

  Om te voorkomen dat Arnhem een zomer vol overlast te wachten staat, kondigt burgemeester Ahmed Marcouch maatregelen aan. Op diverse plekken in de stad was het in de afgelopen tijd al raak. Uitgelaten jongeren namen bezit van Sonsbeekpark, strandjes en kades rondom de Rijn, vaak tot diep in de nacht. ,,Dat mensen niet meer kunnen slapen rond Sonsbeek vind ik onacceptabel’ zegt Marcouch. Vier brandhaarden op een rij.
 2. Verbijstering om homo-uitspraken Arie Slob: ‘Deze minister is echt helemaal de weg kwijt’
  Play
  VIDEO

  Verbijste­ring om ho­mo-uitspraken Arie Slob: ‘Deze minister is echt helemaal de weg kwijt’

  Binnen de homogemeenschap en daarbuiten is vol ongeloof gereageerd op de uitspraken die minister Arie Slob (Onderwijs) gisteren in de Tweede Kamer heeft gedaan. Volgens de oud-partijleider van ChristenUnie mogen reformatorische scholen homoseksualiteit afkeuren, als ze tenminste toezien op een veilig leerklimaat voor alle leerlingen. Onbegrijpelijk, vindt het COC. ,,Het is onacceptabel als scholen afwijzing propageren van mensen om hun seksuele oriëntatie”, stelt voorzitter Astrid Oosenbrug.

Arnhem e.o.