Slachting onder schapen in Renkum, 15 dieren dood in de wei: ‘Wolf moet over het hek zijn gesprongen’

update | met videoSchapenhouder Serge van der Zweep is geschokt door de slachting die heeft plaatsgevonden onder zijn dieren in Renkum. Liefst vijftien schapen zijn doodgebeten de afgelopen twee nachten. Door een wolf, weet Van der Zweep zeker.

66 reacties

 • Jules Vismale

  1 maand geleden
  @Jan Willem Kelinnagelbrink, als dadelijk de eland in Nederland opduikt en de weg over assekt dan ga dik er vast niet van uit dat je dit reuzenhert hier gaat aanrijden! Want dan blijft er totaal niets van je auto over en herten, reeën, fazanten, hazen, konijnen enz. hebben hier in Nederland al de grootste moeite om niet te woorden afgeschoten door allerlei schietgrage jagers! En is er iemand van de wolvenhaters die dan dit soort jagers gaat verketteren en hierna de dood toewensen?
 • E. Jansen

  2 maanden geleden
  @Erna, ik vind dat schapen beter beschermd moeten zijn als je deze wilt houden. 's Nachts in een schuur of kraal, waakhonden erbij. Herder erbij. Nu zijn ze weerloos als wolven of honden over het lachwekkend lage hekwerk springen. Zielig om de schapen zo onvoldoende beschermd achter te laten, in een omheining zodat ze geen natuurlijk vluchtgedrag kunnen vertonen.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 maanden geleden
  Tuurlijk, elke avond alles naar de stal Stadsvolk denkt dat dieren altijd in het land naast de stal lopen, niet dus En overal om elk stuk land 3 m hoge hekken? echt een verfraaing v h landschap, kost klauwen met geld en andere dieren kunnen dan ook nergens meer heem, reetjes, herten, hazen , fazanten.......... Ik rem niet eens voor een wolf, dat garandeer ik je
 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  @H.J.T.R. van Loo, dit is typisch een straaltje van egoïsme als het om de natuur gaat! In Nederland is totaal een ruimte meer voor nog meer mensen daar de complete woningmarkt hier is ingestort, we hier teveel statushouders hebben, jongeren hun ouderlijk huis niet kunnen verlaten enz.! Bovendien vervuilen en verpesten wij hiermee ons hele land met overbevolking en we hebben hier ook te weinig wolven of dassen.
 • H.J.T.R. van Loo

  2 maanden geleden
  Wolven horen niet in dit kleine land en zeker niet beschermd,zo ook de das.Geef de mens de ruimte om te wonen.