Volledig scherm
Kinderen komen de trap af bij het Kerkje op de Heuvel, met in hun armen die 'buit’ van de snuffelmarkt. © Gert Budding

Snuffelmarkt Heelsum weer in trek

HEELSUM – Vrolijk dartelen kinderen de trap af van de Hervormde kerk waar zij net daarvoor op de meervoudige jaarlijkse snuffelmarkt een knuffelbeertje hebben buit gemaakt.

Het gedateerde gebouw (1517) staat ook bekend als het ‘kerkje op de heuvel’. De actie, dat zaterdag opnieuw veel belangstelling trok, wordt georganiseerd door de commissie Steen voor Steen. Zij vergaren hiermee gelden waardoor oude kerkelijke gebouwen in Heelsum kunnen worden onderhouden. Voorheen werd de snuffelmarkt eens in de twee jaar gehouden, pal achter het kerkje. ,,Daar zijn we vanaf gestapt en hebben het concept veranderd”, zegt Clazien Middelbos van de commissie. ,,Nu houden we enkele keren paar jaar de snuffelmarkt, bij het gebouw de Vosheuvel. Het blijkt dat dit een gouden greep is, want elke markt brengt tussen de 3.000 en 3.500 euro per keer op. En dat verwacht ik vandaag weer.” 

Over belangstelling heeft de commissie niet te klagen, veel aspirant-kopers, van jong tot oud, meldden zich vanmorgen al vroeg op de ‘heuvel’. Gedateerde spullen veranderde makkelijk van eigenaar. ,,Alles moet zoveel mogelijk worden opgeruimd en verkocht, zodat we tijdens de zomerstop ruimte krijgen om nieuwe spullen te verzamelen voor het nieuwe seizoen”, weet Clazien Middelbos.

Vrijwel alles ging dus voor een prikkie weg. Op de woensdagochtenden blijft het inzamelpunt, de Vosheuvel, open voor nieuw ingebrachte spullen.

Volledig scherm
Veel belangstelling in Heelsum op de snuffelmarkt. © Gert Budding
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.