Screenshot van de website van Vilente.
Volledig scherm
Screenshot van de website van Vilente. © Screenshot

Speciaal coronacentrum ingericht in zorgtehuis in Doorwerth

In Doorwerth komt een speciaal zorgcentrum voor coronapatiënten. Het zorgcentrum Mooi-Land wordt daarvoor ingezet. Het centrum is een samenwerkingsproject van de regionale ziekenhuizen, huisartsen en verpleeghuizen.

Het is de bedoeling dat in het zorgcentrum patiënten worden verpleegd die eerst in de nabijgelegen ziekenhuizen hebben gelegen. Dat zijn het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede en Rijnstate in Arnhem. Ook mensen die door huisartsen of wijkverpleging worden doorgestuurd kunnen hier opgevangen worden.

Doorstroming

De samenwerkende partijen hopen hiermee de doorstroming van patiënten uit het ziekenhuis te bevorderen en de instroom van patiënten in het ziekenhuis te beperken. Op deze wijze kan de druk op het ziekenhuis, en met name op de Intensive Care, zo veel mogelijk worden beperkt.

Het zorgcentrum is nodig omdat ook in de regio het aan corona gevallen snel toeneemt. De huidige cliënten van Mooi-Land bevinden zich niet op de afdeling waar de coronapatiënten opgevangen worden. Vanaf maandag worden de eerste patiënten verwacht in Mooi-Land.

Arnhem e.o.