Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok Tonny Berentsen (midden) bekijkt samen met zijn twee souschefs historische knipsels, foto's en menukaarten. © Marc Pluim

Sterrenrestaurant is 50, op naar de nooit vertoonde vijftigste Michelinster

HEELSUM - Zowel Willem-Alexander als zwervers dineerden er. Sterrenrestaurant De Kromme Dissel viert het vijftigjarig bestaan.

De kreeft staat na vijftig jaar nog steeds op het menu. Er is in het Heelsumse sterrenrestaurant De Kromme Dissel altijd vanuit een klassieke Franse basis gekookt.

Met name in de begintijd stonden geregeld dezelfde gerechten op het menu. ,,De lamszadel met gebakken uitjes was een klassieker’’, zegt chef-kok Tonny Berentsen (50). ,,Dat hoorde zo en de mensen waardeerden het. Ze kwamen er ook voor terug.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.