Een leeg perron dinsdagochtend op Arnhem Centraal.
Volledig scherm
PREMIUM
Een leeg perron dinsdagochtend op Arnhem Centraal. © DG

Tot eind 2023 tekort aan verkeersleiders, ProRail zet gepensioneerden in om treinuitval te voorkomen

ARNHEM - Een tekort van tientallen verkeersleiders leidde dinsdagochtend tot uitval van treinen tussen Arnhem en Utrecht. Spoorbeheerder ProRail werkt met man en macht aan een oplossing, maar het zal tot einde 2023 duren voordat het tekort is weggewerkt. 

6 reacties

 • B Born

  7 maanden geleden
  Regeren is vooruitzien. Leven de privatisering van o.a. de Nederlandse Spoorwegen. Waarom gebruiken zoveel mensen de auto voor woon-werk. Kosten en comfort wellicht?
 • Els Weber-van Dreuten

  7 maanden geleden
  Tom, een deel van de mensen die nu leidinggeven lieten voorheen de treinen rijden was op het journaal te zien. Nederland gaat ten onder aan de managers.
 • Ceciel Buijser

  7 maanden geleden
  Oei, @Jeroen Janssen, er spreekt een heleboel frustratie uit jouw reactie. Wat is het probleem, jongen? Dat je niet zo goed met de tijd mee kan komen, wellicht? Een vaste aanstelling is de droom van heel veel jonge werkende mensen. Je weet wel, in verband met hypotheek en pensioenopbouw en zo. Vind je insta niet leuk? Prima, dan kijk je toch niet? Oh, vrouwen willen niet? Hoe weet jij dat? Misschien is het wat voor jou, Jeroen? Ik zou solliciteren. Als je althans een kans maakt met zo'n humeur.
 • Ton Boelens

  7 maanden geleden
  Continuïteit in de personeel bezetting in cruciale beroepen is managementtaak nr 1. Woordvoerders, stafpersoneel en dergelijke zat, maar degenen die de treinen laten rijden 60 tekort? En dat heeft het management niet zien aankomen?
 • Jeroen Janssen

  7 maanden geleden
  Tegenwoordig is het niet meer hip om in een loondienst zijnde verkeersleider te zijn. Je krijgt niet veel likes op insta als je een selfie maakt tijdens je werk als verkeersleider. Je krijgt namelijk alleen likes als je selfies maakt als corona steun trekkende zzpende influencer met een verliesleidende webshop en wat nutteloze content op het internet. Genoeg vrouwen welke deze baan kunnen doen, nu alleen de wil nog.

Arnhem e.o.