Volledig scherm
© Gerard Burgers

Tuin de Lage Oorsprong viert nieuwe oranjerie met oldtimers

OOSTERBEEK - Deze Indian Four, gebouwd tussen 1928 en 1942 door de legendarische tegenhanger van Harley-Davidson, was een van de oude voertuigen waarmee Tuin de Lage Oorsprong in Oosterbeek afgelopen weekend de opening van de gloednieuwe oranjerie vierde. Behalve de oldtimer op twee wielen waren zondagmiddag ook enkele klassieke auto's te bewonderen.

De oranjerie, ontworpen door Gert Grosveld van GSG Architecten, heeft een koperen dak, hoge ramen met dubbel, zonwerend glas, een warmtepomp, een invalidentoilet en vloerverwarming. Bezoekers die niet naar een concert in de kas van de Lage Oorsprong willen, kunnen in de oranjerie een kopje koffie drinken en daar kletsen zonder het concertpubliek te storen.

De provincie Gelderland heeft een subsidie van 250.000 euro verstrekt voor de bouw van de oranjerie. Er zijn ook kleinere financiële bijdragen, waaronder van de Bankgiroloterij en de Van Deventerstichting. De tuin aan de Van Borsselenweg in Oosterbeek zelf draait zelfstandig, zonder subsidie, mede dankzij de bijna tweeduizend Vrienden van de Tuin.

Tuin de Lage Oorsprong is geopend van april tot en met september. Er zijn niet alleen tuinen te bezichtigen, maar er worden bijvoorbeeld ook exposities en concerten georganiseerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.