Volledig scherm
De Hemelse Berg in Oosterbeek. © Jan Wamelink

Veel animo voor landgoed De Hemelse Berg in Oosterbeek

OOSTERBEEK - De belangstelling van kopers voor landgoed De Hemelse Berg in Oosterbeek is groot. Potentiële kopers konden zich tot 19 oktober melden voor het perceel van 75.000 vierkante meter, dat nog in het bezit is van Zinzia Zorggroep.

„We zijn nu in onderhandeling met de hoogste bieder", zegt Jacco Vogelaar van Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars, die de verkoop van de Hemelse Berg doet.

Rijn
„Mogelijk maakt Zinzia in december al bekend wat er met het landgoed gaat gebeuren." Het landgoed ligt op de flank van de stuwwal en biedt een riant uitzicht op de Rijn. Het grootste deel is voor iedereen toegankelijk om te wandelen. Om het deel dat nu te koop wordt aangeboden, staat een hek.

Landhuis
Hier stond tot 1944 een landhuis, dat na de oorlog niet werd herbouwd. Wel kwam er in de jaren 60 een kraamkliniek te staan, dat later dienst deed als verzorgingshuis. Dat verzorgingshuis is in 2004 afgebroken, maar de bestemming die erop zit is nog steeds zorg. Eerst wilde Zinzia Zorggroep zelf nieuwbouw plegen op het landgoed, maar in 2006 keurde de gemeente een plan voor een zorgcentrum met 40 bedden en 60 zorgappartementen af, omdat het nieuwe pand te groot was.

Arnhem e.o.