Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Rijnhout Media

Vernielingen na inbraak bij kinderdagverblijf Peuterplein in Doorwerth

DOORWERTH - Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken bij kinderdagverblijf Peuterplein aan de Mozartlaan in Doorwerth. Ze hebben vooral vernielingen aangericht.

De daders beschadigden onder meer een groot doek, dat dient als zonwering. Het doek werd ook nog eens begraven. Verder hebben enkele driewielers het moeten ontgelden. Het is niet de eerste keer dat Peuterplein de dupe is geworden van inbraak en vernielingen. ,,Ik word er moedeloos van”, reageert Antoinette Stienstra-Venema van het kinderdagverblijf.

Overal lag glas

Zij vermoedt dat hangjongeren de schuldigen zijn. Naast het schoolgebouw van Atlas, waar het Peuterplein in is gevestigd, is een overdekt fietsenhok. Stienstra-Venema: ,,Dat is een favoriete plek voor jongeren om te drinken en te blowen. Daarna worden ze baldadig.”

Een paar weken terug was er nog een bierflesje door een schoolraam op de eerste verdieping gegooid, zegt Stienstra. ,,Er lag overal glas, terwijl op dat plein kinderen spelen.”

Doorzichtige bushokjes

Wat de oplossing is? ,,We hebben vaak bij de politie aangegeven: surveilleer meer. Verder denk ik dat het helpt als jongeren een betere plek hebben.” Die plek, in de vorm van doorzichtige ‘bushokjes’, is er al wel. Stienstra: ,,Ik begrijp dat jongeren daar niet zitten. Die willen niet dat iedereen ziet dat ze een biertje drinken.”

Om herhaling te voorkomen, is ze van plan zélf een camera op te hangen bij het kinderdagverblijf. Ook heeft ze een oproep op Facebook geplaatst in de hoop zo te achterhalen wie de daders zijn. De politie gaat de komende tijd extra toezicht houden, meldt wijkagent Peter Ament.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.