Prins Charles bestudeert de cockpit van de Horsa, het beroemde Britse zweefvliegtuig van de Slag om Arnhem, tijdens de Airborne Herdenkingen van 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Prins Charles bestudeert de cockpit van de Horsa, het beroemde Britse zweefvliegtuig van de Slag om Arnhem, tijdens de Airborne Herdenkingen van 2019. © Erik van 't Hullenaar

Vliegtuig waar Charles zo van genoot, vergalt de sfeer in Renkum

VideoOOSTERBEEK - Een in Groot Brittannië nagemaakt zweefvliegtuig was enkele maanden geleden het pronkstuk van 75 jaar Slag om Arnhem. Maar het is nu het middelpunt van vier hoorzittingen waarin ambtenaren, wethouders, de burgemeester en andere betrokkenen in het openbaar onder ede ondervraagd worden. 

7 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  11 maanden geleden
  De gemeente Renkum weet van de Prins geen kwaad.
 • Anton

  11 maanden geleden
  Wat jou betreft is het dus geen probleem dat het college van BenW haar wettelijke verplichting, om de raad te informeren, niet na komt. Het gaat hier niet om de kosten maar om een totaal verkeerde manier van besturen die de raad aan de kaak stelt. In het belang van de Renkumse inwoners. Lees het dossier eens goed.
 • Paul David

  11 maanden geleden
  Inderdaad Marco en dat met name een lid van GB.
 • Scherpschutter

  11 maanden geleden
  Ik roep ook eens wat; "Wet openbaarheid van bestuur" (31 oktober 2019).Nu is er ook een groot project gerealiseerd in Renkum die ook geld opslokt, hoe kán Renkum in een financieel gat zitten en per wanneer zijn die tekorten opgelopen?  Ik geloof zeker dat het project 'Horza' veel te veel heeft gekost maar dat haalt Renkum wel weer bij de burger weg d.m.v. afvalstoffenheffing of WOZ-belasting. Men moet eens kijken wat er allemaal is misgegaan binnen de gemeente, het verhaal van een aggregaat waarvoor jaren en jaren huur werd betaald en er niet eens meer was..... ga zo maar door...
 • Marco

  11 maanden geleden
  Te triest voor woorden deze poppenkast.Dat hele raadsonderzoek kost meer dan dat Horsa project.Waarschijnlijk zijn er wat locale politici die uit zijn op hun 15 minutes of fame.En dat over de rug van de Renkumse inwoners.Maar wat maakt het uit, ze hoeven zelf de knip hiervoor niet te trekken.Zeker vergeten dat Renkum in financieel zwaar weer verkeert.Gemeenteraad, met GB voorop, ga je schamen!
 1. Ziekenhuis belaagd door relschoppers
  Play

  Ziekenhuis belaagd door relschop­pers

 2. Automobilist bekneld bij eenzijdig ongeval in Nijmegen
  Play

  Automobi­list bekneld bij eenzijdig ongeval in Nijmegen

Arnhem e.o.