Volledig scherm
© DG

Volop medeleven voor A50-held Lionel: ‘Meer kan je niet doen... goed gehandeld’

Lezers leven volop mee met Lionel Wiehink, die vandaag zijn verhaal deed in De Gelderlander. De inwoner van Beuningen redde in de nacht van zondag op maandag een man uit een gecrashte auto op de A50 bij Renkum, maar die beroofde zichzelf daarna alsnog van het leven.

‘Hele diepe buiging voor jou. Jeetje veel respect ook voor je’, schrijft Ellen op de website van de Gelderlander. ‘Kids hebben een wereld papa! Succes met het verwerken want zoiets staat toch op je netvlies’.

Anderen houden het bij een welgemeend ‘sterkte kerel’ of ‘respect voor jou’. 

Dapper

Ook op Facebook levert zijn indrukwekkende verhaal veel reacties op. Er is begrip dat hij naar buiten treedt ondanks dat het verhaal een gevoelige kant heeft. ‘Onvoorstelbaar, dapper, veel sterkte met het verwerken’. 

‘Je verdient het om dit onder de aandacht te brengen’, schrijft Mirjam Franken. Wim Timmermans laat weten: ‘Meer kan je niet doen...goed gehandeld. Hoop dat hij het snel een plekje weet te geven’.

De tragische kant van het verhaal krijgt ook ruim aandacht. ‘Erg dat iemand zo wanhopig is dat hij geen uitweg meer ziet’, aldus Harm Roelofzen. En Wilna Velthuis: ‘Ik leef mee met de redders die hem probeerden te redden en van niets wisten, en de familie en vrienden van de overledene’.

Wendy Janssen schrijft: ‘Sommige mensen zijn niet te redden maar je hebt je best gedaan, je bent een held’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.