Volledig scherm
Tomeloze inzet tijdens een van de wedstrijden van het Voorjaarstoernooi van de PSV Renkum op Sportpark Wilhelmina in Heelsum. © Gert Budding

Voorjaarstoernooi voor Renkumse scholieren is al 60 jaar jong

HEELSUM/ OOSTERBEEK - Leerlingen van de basisscholen in de gemeente Renkum komen vandaag tegen elkaar uit op het jaarlijkse Voorjaarstoernooi, ooit opgezet door de Politie Sport Vereniging Renkum. Ze voetballen en korfballen tegen elkaar. Het is alweer de zestigste keer dat het toernooi wordt gehouden.

De wedstrijden voor leerlingen van 6 tot en met 12 jaar worden afgewerkt op Sportpark Wilhelmina in Heelsum (voor de scholen uit Heelsum, Renkum en Wolfheze) en op Sportpark De Bilderberg in Oosterbeek (voor de basisscholen in Oosterbeek en Doorwerth. De winnaars van de schoolvoetbaltoernooien treffen elkaar op de finaledag, woensdag 8 mei in Oosterbeek.

Anno 2019 is de organisatie van het toernooi in handen van het sport- en beweegteam van de gemeente Renkum. Overigens hadden de wedstrijden aanvankelijk een heel andere naam. Voorjaarstoernooi is zeker al de derde. In het verleden heette het toernooi Paasvoetbal en Tulpentoernooi.

In Heelsum is dit jaar voetbalvereniging CHRC gastheer. Jan Leewes is al vanaf het prille begin bij het toernooi betrokken en houdt nog altijd de standen bij. Gewoon met de hand. In computers ziet Leewes niets, bekent hij. ,,Ik heb thuis al moeite met de afzuigkap in de keuken.”

Volledig scherm
Jan Leewes van CHRC houdt de standen bij. © Gert Budding
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.