Volledig scherm
Bob Albricht met op voorgrond het door hem herontdekte schilderij van Vincent van Gogh. © ANP Photo Perssupport

Vroege Van Gogh herontdekt door kunsthandelaar Oosterbeek

OOSTERBEEK - Een vroeg schilderij van Vincent van Gogh is herontdekt door de Oosterbeekse kunsthandelaar Bob Albricht. Gezicht op de Nieuwe kerk en oude huizen in Den Haag is in 1883 door Van Gogh geschilderd en wordt genoemd als een van de hoogtepunten van de TEFAF kunstbeurs in New York.

De vraagprijs is daar 2,4 miljoen dollar.

Vrijwel nihil
Albricht verwierf het schilderij deze zomer uit een Franse particuliere collectie, waar het sinds 1970 deel van uitmaakte. Volgens Albricht is de kans vrijwel nihil, dat je een bijna nooit vertoond schilderij van Van Gogh aantreft in een particuliere collectie.

Compact
Het compacte schilderij (35,5 bij 26 centimeter) is volgens kenners typisch voor het vroege oeuvre van Van Gogh. Hij schilderde de Nieuwe Kerk en de huizen er omheen in de periode tussen 1883 en 1885 die hij in Den Haag doorbracht.

Tekeningen
Kunstgalerij Albricht, met ook een vestiging in Londen, is in New York present op de eerste buitenlandse editie van kunstbeurs TEFAF. Die is van zaterdag 22 tot en met woensdag 26 oktober. De galerij verkocht eerder twee schilderijen en tien tekeningen van Vincent van Gogh.

Arnhem e.o.