Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Cris Sohier

Vuilophaler in Renkum begint vanwege de hitte al om 7.00 uur ’s ochtends

RENKUM/ EDE - Afvalverwerker ACV Groep uit Ede, onder meer actief in de gemeente Renkum, begint de rest van de week al om 7.00 uur ’s ochtends met het ophalen van huisvuil. De gemeente Renkum attendeert haar inwoners daar op via sociale media. Aanleiding voor de gewijzigde tijd is de voorspelde hitte.

,,In verband met de extreme temperaturen van deze week, starten wij de rest van deze week vroeger op de dag met het inzamelen van het afval”, aldus een woordvoerder van ACV. ,,Op die manier hoeven onze collega’s iets minder lang in de extreme hitte te werken.”

Overal in het land worden maatregelen genomen in verband met de tropische temperaturen. ACV Groep heeft behalve met Renkum contracten met de gemeenten Ede, Veenendaal, Wageningen en Renswoude. Renkum adviseert de inwoners: ‘Zet je kliko vóór 7.00 uur aan de straat of de avond ervoor’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.