Een klein deel van de groep InDifferent op het Dorenweerd College in Doorwerth. De man met het grijze jasje is docent Elmar Noteboom.
Volledig scherm
PREMIUM
Een klein deel van de groep InDifferent op het Dorenweerd College in Doorwerth. De man met het grijze jasje is docent Elmar Noteboom. © Rolf Hensel

Wat als je ‘anders’ bent dan anderen op de middelbare school? Dit initiatief helpt op het Dorenweerd College

DOORWERTH - Op  het Dorenweerd College in Doorwerth zat twee jaar geleden slechts één leerling die uitkwam voor zijn homoseksualiteit. ,,Wat jammer dat ik de enige ben”, zei hij tegen docent Elmar Noteboom. ,,Ik kan er met niemand over praten.” Noteboom, zelf homoseksueel, werd geraakt door de woorden van zijn leerling. Hij richtte op Paarse Vrijdag, vandaag precies één jaar geleden, de groep InDifferent op.

7 reacties

 • Marije

  2 jaar geleden
  Maak je maar geen zorgen over ons, Ber! We krijgen genoeg les en dit soort activiteiten organiseren wij maar een paar keer per jaar.
 • ber

  2 jaar geleden
  Nou ja, ik hoor links en rechts zoveel over uitvallende leerkrachten, het schijnt dat ze hier en daar nog maar vier dagen naar school gaan. Wanneer dan ook nog de halve dag in het teken staat van seksuele oriëntatie dan begin ik mijzelf onderhand toch wel zorgen te maken...
 • Josefien

  2 jaar geleden
  Ze zullen echt wel de gewone lesstof krijgen, maak je daar maar geen zorgen over. Daarnaast leren ze iets wat in mijn ogen erg belangrijk is; namelijk respect en een ander accepteren, ongeacht hoe ze zijn! Dat zou jou toch moeten aanspreken als christen zijnde..
 • ber

  2 jaar geleden
  Scholen gaan langzaam aan steeds meer op therapeutische instituten lijken, leren ze daar nog wel iets?
 • Mening

  2 jaar geleden
  Perfect initiatief! Als het niet kan zoals het zou moeten, moet het maar zoals het wel blijkt te kunnen.
 1. Niet voetballen, dan maar fietsen. Spelers van Redichem maken 230 km lange tocht langs alle tegenstanders

  Niet voetballen, dan maar fietsen. Spelers van Redichem maken 230 km lange tocht langs alle tegenstan­ders

  HEELSUM- De begin februari gestarte clubactie ‘Redichem op Strava’, waarmee de voetbalvereniging uit Renkum/Heelsum haar leden aanzette zoveel mogelijk kilometers te gaan hardlopen, fietsen, skeeleren of wandelen, krijgt een extra dimensie. De eerste elftalspelers Lennart Fuchs en Lieven de Zwart zijn vanmorgen om 07.45 uur op de fiets gestapt voor een tocht over 230 kilometer. Langs alle voetbalverenigingen die zij normaal gesproken zouden hebben getroffen in de competitie.
 1. PvdD-lijsttrekker Esther Ouwehand: Dierentuinen als opvang gebruiken en dan sluiten
  Play

  PvdD-lijsttrek­ker Esther Ouwehand: Dierentui­nen als opvang gebruiken en dan sluiten

 2. Demonstranten boos over 'satanisch' songfestivallied van Cyprus
  Play

  Demonstran­ten boos over 'satanisch' songfesti­val­lied van Cyprus

Arnhem e.o.