Een klein deel van de groep InDifferent op het Dorenweerd College in Doorwerth. De man met het grijze jasje is docent Elmar Noteboom.
Volledig scherm
PREMIUM
Een klein deel van de groep InDifferent op het Dorenweerd College in Doorwerth. De man met het grijze jasje is docent Elmar Noteboom. © Rolf Hensel

Wat als je ‘anders’ bent dan anderen op de middelbare school? Dit initiatief helpt op het Dorenweerd College

DOORWERTH - Op  het Dorenweerd College in Doorwerth zat twee jaar geleden slechts één leerling die uitkwam voor zijn homoseksualiteit. ,,Wat jammer dat ik de enige ben”, zei hij tegen docent Elmar Noteboom. ,,Ik kan er met niemand over praten.” Noteboom, zelf homoseksueel, werd geraakt door de woorden van zijn leerling. Hij richtte op Paarse Vrijdag, vandaag precies één jaar geleden, de groep InDifferent op.

Voor leerlingen die zich anders voelen, anders zijn, of hun steun willen betuigen aan mensen die afwijken van de norm. 68 leerlingen zijn inmiddels lid van de community. En natuurlijk bleken meer leerlingen homo- of biseksueel te zijn. 

Wiebe (11) had zo zijn eigen redenen om zich aan te sluiten bij InDifferent. ,,Ik wil graag dat iedereen die er niet standaard uitziet of standaard is, zich welkom voelt op onze school. Ik ken veel mensen die anders zijn. Bijvoorbeeld mijn moeder, zij vindt dat ze te dik is. Ze probeert af te vallen. Ik zeg haar altijd dat ik haar niet dik vind, en dat ik haar ook niet dik zou vinden als ze 200 kilo was.” 

Quote

Schelden met ‘homo’ of ‘flikker’doe ik nu niet meer

Ivar (14), Scholier Dorenweerd
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.