Papierfabriek Smurfit Kappa Parenco in Renkum, gezien vanaf het water.
Volledig scherm
PREMIUM
Papierfabriek Smurfit Kappa Parenco in Renkum, gezien vanaf het water. © Erik van 't Hullenaar

Wat als Parenco vertrekt? Van een zieltogend dorp naar de meest aantrekkelijke plaats aan de Rijn

RENKUM - Wat is er allemaal mogelijk in Renkum als papierfabriek Parenco vertrekt? Drie ontwerpers maakten op eigen initiatief een plan om van een zieltogend dorp de meest aantrekkelijke plaats langs de rivier te maken. ,,Er liggen hier zo veel kansen.”

3 reacties

 • Gerard van den Landen

  1 jaar geleden
  Nou Monique, als je van Heelsum naar Renkum komt, dan ruik je de fabriek altijd ! Een vieze weeïge stank. Je ziet het ook aan de gezichten van de fietsers die vanaf de Utrechtseweg Renkum in komen... die trekken allemaal een vies gezicht, let maar eens op. Geen wonder dat er in Renkum weinig toeristen komen en dat mensen uit Renkum elders hun bedrijfje starten. Het is gewoon niet te doen.
 • Nicky Jansen

  1 jaar geleden
  Slecht nieuws, Anneke: je hond mag nu ook al niet los lopen in de Jufferswaard. En weet je, de meeste mensen deugen. Ik weet niet wat daar op tegen is? Zou je liever tussen foute mensen wonen?
 • Monique Van der meijde

  1 jaar geleden
  Het klopt dat een klein deel van de inwoners overlast ervaart , niet heel het dorp zoals er nu staat. En voor het gemak wordt het economisch belang van parenco even vergeten ….