Parenco ligt te dicht tegen het dorp Renkum aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Parenco ligt te dicht tegen het dorp Renkum aan. © Gerard Burgers

Wat moeten we met Parenco? Slopen, verplaatsen of iets anders?

vier optiesHet stinkt al jaren in Renkum. Uit een recent onderzoek van papierfabriek Parenco bleek dat geur die vrij komt bij het productieproces lastig te beïnvloeden is. Welke drastische ingrepen zijn er om een einde te maken aan de overlast en hoe realistisch zijn deze? Vier opties.        

13 reacties

 • L.A.ten Bhomer

  2 maanden geleden
  Wat een gezeur over deze zogenaamde stank. Op de eerste plaats is de fabriek niet meer weg te denken in Renkum. De meeste klagers jagen elkaar op om te klagen over de stank! Ook de wethouder vindt zichzelf nu opeens belangrijk,en wil nu ook iets zeggen. Maar ja de verkiezingen komen er aan, dus moet hij zieltjes winnen. Onbegrijpelijk dat dit in deze tijd kan gebeuren dit geklaag in Renkum. Mijn advies klagers ga maar snel verhuizen,en op de hei wonen tussen de wolven.
 • Bo4

  1 jaar geleden
  Spreek voor je zelf. Ik woon er met heel veel plezier. En toeristen die zeggen dat het stinkt? Ik ben ze nog niet tegengekomen.
 • Nicky

  1 jaar geleden
  Oplossing 5 staat er niet bij: wie het niet bevalt, die kan verhuizen. Kost niks en pakt het probleem bij de kern aan.
 • Burger Zorgzaam

  1 jaar geleden
  Wat een ontzettend dom artikel en poll, zomertijd blijkbaar op de redactie. 
 • Marco

  1 jaar geleden
  Het is de eerste keer dat ik consequenties voor het leefklimaat en utradiepe geothermie gecombineerd zie worden. Er wordt hier gesproken van een een "Centrale" dat wekt het beeld van een kolen- of biomassacentrale op..... geothermie is heel wat anders. Het is maar welk beeld je wilt vormen.....

Arnhem e.o.