Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Robin Utrecht

Weerstand tegen plannen woningbouw op Moviera-terrein

OOSTERBEEK - Omwonenden zijn niet blij met het huidige plan van de gemeente Renkum voor woningbouw op het Moviera-terrein aan de Nico Bovenweg in Oosterbeek. Zij maken zich zorgen om het behoud van groen en vrezen een te volgebouwde wijk.

Te vol, te weinig garantie voor het behoud van groen en niet realistisch. Dat is in een notendop het oordeel van Oosterbeekse omwonenden over de gemeentelijke plannen voor woningbouw op het terrein waar nu nog instelling Moviera huist. De gemeente Renkum wil daar een kleinschalige woonwijk met vijftig nieuwe woningen, een mix van sociale huur en koop, realiseren.

Het gros van de bewoners is niet tegen woningbouw op het terrein. Maar in het huidige voorstel kunnen ze zich niet vinden, vertellen Rob Keukens, Marijke van der Geest en Mirjam Lub. Ze zijn alle drie woonachtig in de directe omgeving van het bewuste gebied. Vandaag brengen Lub en Van der Geest namens de omwonenden hun ‘Visie op Woonbeleving’ in bij de commissievergadering. Het document is inmiddels door ruim honderd bewoners ondertekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.