Volledig scherm
Omwonenden ervaren ’s avonds overlast van voetballende jeugd op dit veldje in Oosterbeek (de kinderen op de foto zijn zover bekend niet de kinderen die daar na 21.00 uur voetballen). © Erik van 't Hullenaar

Wethouder: géén boetes voor voetballen na 21.00 uur op veldje in Oosterbeek

RENKUM - De gemeente Renkum gaat op zoek naar oplossingen voor de overlast van voetballende jeugd bij het voetbalveldje aan de Dennenkamp in Oosterbeek. Dinsdagavond was er een overleg met inwoners over de kwestie. Boetes zijn er volgens wethouder Marinka Mulder nog niet uitgedeeld.

Het voetbalveldje naast de Bernulphusschool is al langer een bron van conflict in het dorp. Bewoners van de nieuwbouwwoningen direct achter het veld vinden dat voetballende jongeren te veel lawaai maken. Het gaat daarbij vooral om het geluid van ballen die tegen het hek getrapt worden.

Zandwal of ander hek

Volledig scherm
Omwonenden ervaren ’s avonds overlast van voetballende jeugd op dit veldje in Oosterbeek (de kinderen op de foto zijn zover bekend niet de kinderen die daar na 21.00 uur voetballen). © Erik van 't Hullenaar

Ouders zijn juist blij dat hun kinderen buiten spelen. Vooral het feit dat er boetes uitgedeeld zouden worden aan jongeren die na 21.00 uur op het plein voetballen, wekte bij hen woede op. Volgens wethouder Marinka Mulder berust dat idee echter op een misverstand.

Mulder: ,,Er zijn boetes uitgeschreven op sportpark Bildenberg, waar OVC ’85 voetbalt. Dat is afgesloten omdat de velden zijn ingezaaid. Maar op het voetbalveldje bij de Dennenkamp is dat niet gebeurd.” De boa's mógen wel bonnen uitschrijven, maar zijn daar terughoudend mee, legt ze uit. ,,Als je gewoon tegen jongeren kan zeggen: ga op een andere plek voetballen, dan is er niemand bij gebaat als er er boetes gegeven worden.”

De komende weken gaat de gemeente op zoek naar maatregelen om de geluidsoverlast te verminderen. Ze bekijkt daarbij onder meer of het hek verlaagd of vervangen kan worden. Ook een zandwal naast het veld is een optie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.