Volledig scherm
Parenco heeft Papiermachine 2 aangepast zodat ie minder stink voor de omgeving. © Erik van 't Hullenaar

Wethouder Maouche stelt vragen over geurpanel Parenco

RENKUM - Wethouder Joa Maouche van Renkum heeft de directie van de papierfabriek Parenco gevraagd naar de samenstelling van het geurpanel. Hij geeft aan dat hij blij is met de aanpak van Smurfit Kappa Parenco, maar hij was wel benieuwd naar de ‘beleving van de omwonenden’.

Wethouder Maouche: ,,Parenco geeft aan dat het met een geurpanel is gestart. Ik heb contact opgenomen met Parenco met de vraag hoe omwonenden deel kunnen nemen in het panel. De directie gaf aan dat er in eerste instantie ervaring opgedaan wordt met een groep eigen medewerkers.”

Panel

Quote

Begin februari verwacht ik dat ook omwonenden kunnen deelnemen aan het geurpanel

Ruben van Haren , Parenco

Maar de samenstelling van dat panel wordt snel uitgebreid, aldus woordvoerder Ruben van Haren van de Renkumse papierfabriek. ,,We beginnen met een groep van vijftien medewerkers die hun bevindingen op papier zetten. We zijn bezig met een app voor het geurpanel en zodra die werkzaam en goed getest is gaan we het panel uitbreiden met omwonenden van de fabriek.”

Begin deze week maakte Parenco bekend aan de proceskant te willen investeren in het terugdringen van de stankoverlast van die fabriek. Sinds de tweede papiermachine in werking is getreden, klagen een deel van de omwonenden over de stank. De gemeenteraad van Renkum heeft hierop een motie aangenomen, waarin de wethouder de opdracht krijgt om alles in het werk te zetten voor een goed leefklimaat van de Renkumers.

Het geurpanel zal nauwlettend de geur van de papierfabriek in de gaten houden. Van Haren: ,,Begin februari verwacht ik dat ook omwonenden kunnen deelnemen aan het geurpanel.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.