Volledig scherm
De 8 van Heelsum, beelden van wielerronde in 2018 gemaakt. © Gert Budding

Wielerronde De 8 van Heelsum zoekt geld voor
nieuwe ronde

HEELSUM - De 8 van Heelsum heeft dringend behoefte aan financiële ondersteuning. De organisatie van het op 26 mei geplande wielerevenement is naarstig op zoek naar sponsoren en donateurs. Eind deze maand moet duidelijk worden of de ronde door kan gaan of niet. 

Er zijn enkele duizenden euro’s binnen en er is nog een paar duizend euro toegezegd. De gehele Heelsumse middenstand steunt het wielerevenement De 8 van Heelsum. Ook diverse particulieren hebben al geld gedoneerd. ,,Bij een gift van 25 euro of meer krijgt een donateur een vlag’', zegt Hans de Kruijf van de organisatie. ,,Die kun je dan letterlijk buiten hangen.’’

Onzeker

Het is echter nog onzeker of de vlag voor De 8 van Heelsum ook figuurlijk uit kan. De organisatie werkt met een begroting van 35.000 euro en heeft dat bedrag nog lang niet binnen. Eind van deze maand moet duidelijk zijn of het wielerevenement door kan gaan.

 Na een aantal jaren stilte blies een nieuw bestuur De 8 van Heelsum vorig jaar nieuw leven in. Er kwam een nieuwe opzet en een focus op een breder publiek. Zo kwam er naast de vertrouwde wielerronde een dikkebandenrace voor kinderen.

80 wielrenners

Uit de gemeente Renkum en omstreken kwamen 80 wielrenners en 100 kinderen om hun krachten te meten. ,,Die komen ook uit Oosterbeek, Renkum en andere plaatsen’’,stelt De Kruijf. ,,Ook daaraan zie je dat dit in de hele gemeente wordt gedragen.’' Hij verwacht op 26 mei in totaal 75 wielerliefhebbers meer dan vorig jaar te begroeten.

De gemeente Renkum steunde de wielerronde vorig jaar met een subsidie voor nieuwe bewonersinitiatieven. ,,Dat potje is afgeschaft, want de gemeente heeft een begrotingstekort’', zegt De Kruijf. Ook om die reden moet de organisatie andere bronnen aanboren om de zaak rond te krijgen. 

Breder publiek

De Kruijf ziet De 8 van Heelsum als een breed evenement voor een breder publiek. ,,Andere sportverenigingen als de voetbalclub en volleybalvereniging doen ook mee’', zegt hij. ,,Er zijn kinderactiviteiten en die krijgen een rugzak met gadgets.’'

Ook zijn er plannen voor een markt en aankleding met muziek. ,,Voor een evenement als dit heb je trekkers en middelen nodig’', besluit De Kruijf zijn oproep. ,,De trekkers hebben we, nu nog voldoende middelen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.