Volledig scherm
De Renkumse wijkagenten Piet Enklaar (links) en Carlo Hoedt trekken met een waterpistool de wijk in. © Carlo Hoedt/ Politie

Wijkagent bewapend met waterpistool Renkum in

RENKUM - Inwoners van Renkum die vandaag wijkagent Carlo Hoedt tegenkomen, kunnen wel eens door hem beschoten worden. Met water, welteverstaan: de wijkagent heeft vanwege de hoge temperatuur een waterpistool mee tijdens zijn dienst. 'Verkoeling bieden aan hen die dat behoeven', schrijft hij op Twitter.

"Een beetje als grapje natuurlijk, maar als wij kinderen zien die met waterpistolen aan het schieten zijn, doen wij graag mee”, zegt de vrolijke wijkagent.

32 graden
Hij plaatste een foto van hemzelf en zijn collega Piet Enklaar op Twitter, terwijl hij een gekleurd waterpistool vast heeft. „Die had ik nog in de kast liggen, voor als-ie eens nodig bleek. Nou, vandaag wordt het 32 graden, dus ik vond het nodig. Goed om af te koelen als de gemoederen verhit raken.”

'Ballistische straal'
Hoedt heeft al enkele collega's beschoten en volgens hem werkt het waterpistool naar behoren. „Zij waren goed nat, er zit een mooie ballistische (krachtige, RA) straal op. Dus ja, ik kan wel zeggen dat-ie goed werkt.”

Arnhem e.o.