Volledig scherm
PREMIUM
Het Schild. © Marc Pluim

Zorgcentrum Het Schild in de problemen: kwaliteit schiet tekort

WOLFHEZE - Het woonzorgcentrum voor blinden en slechtzienden Het Schild in Wolfheze heeft zijn zaken nog altijd niet op orde. De kwaliteit van de zorg blijft tekortschieten. 

De Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt het centrum daarom onder verscherpt toezicht en eist verbeteringen. ,,Dit valt ons rauw op het dak”, zegt voorzitter Dick van Dijk van de raad van bestuur van Het Schild. 

Vorig jaar constateerde de Inspectie ook al dat Het Schild niet de zorg kan leveren die de 135 bewoners nodig hebben. 

Zorgen

Weliswaar zijn er in de tussentijd wat verbeteringen opgetreden, maar de meeste problemen zijn blijven bestaan. De inspectie stelt dat er zorgen bestaan of het Het Schild wel gaat lukken. In het komende halfjaar moet er echt vooruitgang geboekt worden. 

Het Schild, dat sinds 1912 bestaat, fungeert als een soort verzorgingshuis voor blinde of slechtziende ouderen. Doordat zij gemiddeld steeds ouder worden, hebben zij ook steeds meer zorg nodig. 

Het Schild wil die zorg bieden en het centrum omvormen tot een verpleeghuis. Daarbij hoort dat er intensievere zorg geleverd wordt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.