De Groene Bedstee op landgoed Mariëndaal op de grens van Arnhem en Oosterbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
De Groene Bedstee op landgoed Mariëndaal op de grens van Arnhem en Oosterbeek. © Rolf Hensel

Zorgen over drukte in natuur rond Arnhem groeien: ‘Als de Posbank vol is, zoeken ze andere plekken.’

OOSTERBEEK/ ARNHEM/ RHEDEN - De zorgen over de drukte in de bossen rondom Arnhem groeien. Niet alleen op de Posbank, ook in de natuur rond Oosterbeek en in het Renkums Beekdal is het in coronatijd druk. 

3 reacties

 • John Bluhmen

  4 maanden geleden
  Ondertussen staan we op nummer 2 van de wereldranglijst bomenkap. Dus nog ff dan is er voor iedereen plek op de kale vlakte..
 • P Van de Kaa

  4 maanden geleden
  Wat verwacht men dan? De natuur is het enige dat open is. En buiten zijn is gezond en veiliger dan binnen tijdens het covid seizoen.
 • Hennie Brouwer

  4 maanden geleden
  Och Flip Witte, dit is de laatste maanden heel normaal op de Duno. Zeker als het iets beter weer is. Dus niet zo verbaasd doen. Buiten de paden speelt al veel langer maar daar wordt niet op gehandhaafd. Alleen sporadisch een waarschuwend vingertje. Tijdens drukke dagen geen handhaver van GLK te zien. Paar keer mensen aangesproken maar ze vinden het heel gewoon om dwars door bomen en struiken te struinen. Overal loslopende honden buiten de losloopgebieden. 's Nachts wandelen is nu ook normaal.
 1. ‘Leg meer bos aan om de Veluwe te ontzien’
  Opinie

  ‘Leg meer bos aan om de Veluwe te ontzien’

  Veel mensen genieten van de natuur op de Veluwe. In deze coronatijd nog meer dan voorheen. Dat is positief omdat bewegen gezond is, het buiten zijn rust biedt en omdat mensen de natuur waarderen. Maar er kleeft een groot bezwaar aan: het leefgebied van planten en dieren wordt letterlijk overlopen door mensen. En dat terwijl de natuur het al moeilijk heeft door droogte, klimaatverandering, te veel stikstof en versnippering. De zorg vanwege de toenemende recreatiedruk op de Veluwe wordt breed gedeeld, vinden Bernhard Oosting en Petra Souwerbren van Natuur en Milieu Gelderland.

Arnhem e.o.