Volledig scherm
De nieuwe hofjes in Rhenen. © Gemeente Renswoude

Adellijke straatnamen voor Renswoudse hofjes

RENSWOUDE - Renswoude is drie nieuwe straatnamen rijker. De nieuwe hofjes bij de Taets van Amerongenweg worden vernoemd naar voormalige burgemeesters van het kasteeldorp. 

Bij de herinrichting van de Taets van Amerongenweg worden drie nieuwe hofjes gerealiseerd die ieder een eigen straatnaam krijgen. Dat worden de Baron Joosthof, de Baron Maximiliaanhof en de Baron Jan Karelhof. De drie namen verwijzen naar vier burgemeesters. Zo waren er twee Baronnen Maximiliaan, een grootvader (burgemeester van 1876 tot 1880) en kleinzoon die van 1911 tot 1947 burgemeester was.

34 inzendingen

Inwoners van Renswoude konden meedenken over de naamgeving van deze hofjes. Er kwamen 34 inzendingen binnen. De Historische Vereniging Oud-Renswoude heeft op basis van deze inzendingen een advies uitgebracht aan het college. 

Alle vier de baronnen waren van het geslacht Taets van Amerongen. Bij de keuze voor deze namen heeft een rol gespeeld dat de hofjes liggen aan de Taets van Amerongenweg, in een gebied waar de straatnamen zijn vernoemd naar Renswoudse adel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei