Volledig scherm
60 kilometerbord zone © Gratis

Bord 60-kilometer volstaat niet in Renswoude

RENSWOUDE - De gemeente Renswoude kent heel wat 60-kilometerwegen in het buitengebied. Verkeersborden geven dat keurig aan. Maar het blijkt dat er meer nodig is om automobilisten zover te krijgen het gaspedaal minder diep in te drukken.

Verkeersdeskundigen hebben de gemeente Renswoude geadviseerd om de wegen anders in te richten, zodat het verkeer vanzelf minder hard gaat rijden. Het gaat om het maken van drempels, plateaus en wegversmallingen op kruisingen en lange rechte wegen. In de laatste  jaren is dat al gedaan op de Emminkhuizerlaan, Ubbeschoterweg, Veenweg en Spoorlaan. Maar in een groot deel van het buitengebied ontbreken deze maatregelen. 

Hopeseweg

Daarom heeft de gemeenteraad van de gemeente Renswoude besloten om deze maatregelen ook uit te voeren in het resterende gedeelte van het buitengebied. Het is de bedoeling dat daar komend najaar al mee begonnen wordt. Het gaat om aanpassingen aan de Hopeseweg, Woudegge, Daatselaarseweg, Oude Holleweg, Kooiweg, Groeperweg en Bekerweg.

Belangstellenden die mee willen praten zijn woensdag 18 september van 19.30 tot 21.00 uur welkom in Rehoboth aan de Taets van Amerongenweg 80. Aannemer Van Doorn uit Geldermalsen is ook aanwezig.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei