Brand in schuur: duizenden kippen komen om in Renswoude

Update/VideoRENSWOUDE - Aan de Ubbeschoterweg in Renswoude heeft dinsdagmiddag een grote uitslaande brand gewoed in een kippenschuur van de familie Verbeek.  In de schuur zaten ongeveer 16.000 kippen. De brandweer schaalde direct groot op, meldde de Veiligheidsregio Utrecht. De brand is rond 15.45 uur ontstaan, Ruim een uur later gaf de brandweer het sein brandmeester. Er zijn geen personen gewond geraakt. Wel liet het overgrote deel van de kippen het leven.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. De brandweer gaat onderzoek doen, maar gaat niet uit van opzet.  Door de dikke rookwolken waarschuwde de Veiligheidsregio de buurt om ramen en deuren gesloten te houden.

De zwarte wolken waren al vanaf de A30 bij Barneveld te zien. De schuur zelf was binnen een paar minuten afgebrand. Van het gebouw is niet veel over en er is kans op instortingsgevaar. Tijdens de brand is er geprobeerd om nog zo veel mogelijk uit de schuren te redden door de boer die aanwezig was en de brandweer, die met 40 man en een aantal bluswagens aanwezig was.

Daarbij wist de brandweer nog een paar beroete kippen uit de schuur te redden. Er lopen nog een paar honderd kippen buiten. Het grootste gedeelte is echter omgekomen.

Naast de kippenboer zaten er ook een meubelmaker en een evenementenbureau op het terrein. Deze hebben geen last gehad van de brand in hun panden.

De burgemeester van Renswoude, Petra Doornenbal, bezocht de door brand getroffen kippenhouders dinsdagavond.

Volledig scherm
© Persbureau Heitink
Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
Er liepen een aantal beroete kippen rond de schuur. © DG
Volledig scherm
Het interieur is volledig verbrand. © dg
Volledig scherm
© dg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei