Volledig scherm
Het nieuwe bezoekerscentrum Grebbelinie. © Herman Stöver

Feest op het Fort bij Renswoude

RENSWOUDE - Het Fort aan de Buurtsteeg is zaterdag gastheer van de eerste editie van het Theater op ’t Fort. Een theaterfestival met cultuur, natuur, historie, experiment en theater. 

Het festival is een idee van het Veenendaalse theater De Lampegiet. Van Hakim uit Sesamstraat tot verteller Bastiaan de Zwitser, van een rondleiding over de Grebbelinie tot broodjes bakken in het vuur met de scouting, dat zijn enkele van de onderdelen van het openluchtfestival.

Bezoekerscentrum

Het Fort aan de Buursteeg is een van de grootste en belangrijkste verdedigingswerken van de Grebbelinie. Het werd in 1786 aangelegd op de plaats waar de Buursteeg en de Slaperdijk elkaar kruisten. Vorig jaar werd daar het nieuwe bezoekerscentrum Grebbelinie geopend.

Het festivalterrein is open van 12 tot 18 uur. Het programma vindt plaats tussen 13 en 17 uur. Entree is 3,50 euro. Meer info op theateroptfort.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei