Volledig scherm
Het gemeentehuis van Renswoude. © Googel Streetview

Geen verhuizing maar verbouwing van gemeentehuis Renswoude

RENSWOUDE - Geen verhuizing maar een verbouwing van het huidige gemeentehuis van Renswoude. Dat is het advies dat het college van B en W gaat voorleggen aan de gemeenteraad. De kwestie verdeelt het dorp en heeft voor heftige emoties gezorgd.

Veel inwoners van Renswoude willen graag dat het huidige monumentale gemeentehuis behouden blijft voor de gemeente. In mei valt het definitieve besluit over de gemeente geheel of gedeeltelijk in het huidige pand aan de Dorpsstraat 4 blijft zitten, of dat een gehele of gedeeltelijke verhuizing noodzakelijk is.

B en W stellen nu voor om het gemeentehuis op de huidige plek aan de Dorpsstraat te laten. Maar dan moet er wel verbouwd worden. Het voorste, historische deel van het gebouw wordt dan gerenoveerd en op het achterste deel vindt dan sloop en nieuwbouw plaats vindt. De klankbordgroep adviseert ook deze locatie.

Tijdens de (ver)bouwwerkzaamheden zal gebruik gemaakt moeten worden van tijdelijke huisvesting. De gemeenteraad behandelt dit voorstel op 28 mei. In voorbereiding op deze raadsvergadering is er op woensdag 17 april een vergadering van de raadscommissie waar insprekers zich voor kunnen melden.

Niet naar het Dorpshart

Het vorige college wilde een complete verhuizing naar het nieuwe Dorpshart, maar na de verkiezingen is een totaal nieuwe coalitie aangetreden. Dat college heeft alle mogelijkheden nogmaals onderzocht en heeft nu zijn eigen plan voorgelegd. Eén conclusie is in ieder geval dat er iets moet gebeuren: het huidige gemeentehuis is te klein om de gemeente adequaat te kunnen huisvesten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei