Volledig scherm
Sporthal De Hokhorst © Google Streetview

Gym en sport kan pas na herfstvakantie in Hokhorst

RENSWOUDE - De brand van vorige week woensdag  op het dak van sporthal de Hokhorst in Renswoude heeft serieuze consequenties voor de sportverenigingen en scholen in het dorp: de hal is op zijn vroegst pas na de herfstvakantie weer beschikbaar voor sport en gymnastiek.

De rommel is opgeruimd en de consequenties van de brand zijn in kaart gebracht. En die vallen tegen. Omdat het dak asbest bevat is dat eerst onderzocht binnen en buiten de sporthal. De hal is vrijgegeven en nu wordt er een tijdelijke voorziening getroffen om het dak waterdicht te maken. Er wordt nu nog onderzoek gedaan naar vocht onder de vloer, geur en roetschade, de installaties en de constructie van de hal. Eerder werd gedacht dat de nieuwe vloer in de sporthal geen schade zou hebben opgelopen maar dat wordt nu toch nader onderzocht. Naar verwachting is eind augustus de onderzoekrapportage compleet en kan vervolgens het plan van aanpak van de herstelwerkzaamheden opgesteld worden.

Uitwijken

De sporthal zal dus aan het begin van het (binnen)sportseizoen niet beschikbaar zijn voor de sporters. Om die reden moet er uitgeweken worden naar alternatieve locaties. De beheerders van De Hokhorst treden hiervoor in nauw overleg met de sportverenigingen. Ook voor de basisscholen in Renswoude wordt er een alternatieve locatie gezocht voor de schoolgym-uren inclusief het vervoer van- en naar deze gymzaal. Het is nog moeilijk te zeggen hoe lang de sportverenigingen en de scholen gebruik moeten maken van het alternatief. Dat is afhankelijk van de uitkomsten van de onderzoeken die eind augustus bekend zullen zijn. De gemeente Renswoude verwacht dat de sporthal niet eerder dan de herfstvakantie beschikbaar is voor de sporters en basisscholieren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei