Volledig scherm
© Herman Stöver

Hoe gaat die nieuwe fietstunnel er nou uitzien?

RENSWOUDE - Nu is het nog een lege, open ruimte. Straks kunnen ook deze kinderen hier fietsen, want dan is deze plek, waar nu nog volop aan gewerkt wordt, getransformeerd naar tunnel. 

Aannemer BAM greep de landelijke Dag van de Bouw zaterdag aan om de toekomstige fietstunnel bij het Fort aan de Buursteeg in Renswoude open te stellen voor publiek. Medewerkers vertelden meer over deze tunnel en over de autotunnel bij Voorpoort. Bezoekers konden op tekeningen zien hoe de onderdoorgangen er straks uit gaan zien als het werk af is.

De twee tunnels tussen Veenendaal en Ede moeten ervoor zorgen dat het verkeer veilig het spoor kan passeren. Prorail wil van alle gelijkvloerse kruisingen af. De tunnels zijn extra nodig, omdat de komende jaren meer treinen gaan rijden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei