Volledig scherm
Een poepzakje voor honden

Hondenpoep niet opruimen in Renswoude? 140 euro boete

RENSWOUDE - Hondenbelasting heffen ze niet meer in Renswoude, maar vanaf december gaat er wel bekeurd worden als eigenaren hun honden niet in het gareel houden.

De twee buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) die de gemeente rijk is kunnen dan een bekeuring van 140 euro uitdelen voor het niet opruimen van hondenpoep. En wie zijn hond los laat lopen betaalt 95 euro boete en dezelfde geldstraf ligt klaar voor mensen die hun hond bijvoorbeeld meenemen naar een speelweide, speeltuin of zandbak. Er zijn wel twee losloopgebieden aangewezen, ten zuiden van het kasteelbos en aan de noordoostkant van nieuwbouwwijk Beekweide.

Welkom thuis

Renswoude wil een welkom thuis blijven voor honden, stelt het college omdat honden voor veel gezelligheid kunnen zorgen. Maar dus ook overlast, want hondenpoep op straat en loslopende honden staan in de top 5 van ergernissen van de Renswoudse inwoners. Alleen te hard rijden scoort hoger. Vandaar het nieuwe hondenbeleid, dat op 1 december ingaat. Vanaf deze maand al gaat een voorlichtingscampagne van start, zodat de inwoners niet overvallen worden door de maatregel.

Depodogs

Het gaat om meer dan boetes, ook worden er voorzieningen aangelegd zoals vijftien afvalbakken (depodogs) waar hondenbezitters de uitwerpselen van hun viervoeters kunnen weggooien. Bij speciale uitlaatstroken worden borden geplaatst om duidelijk te maken waar dat wel is toegestaan. De borden en afvalbakken worden in oktober geplaatst.

De plannen zijn uitgebreid voorbesproken met inwoners, om zo voor een breed draagvlak te zorgen. Want de boa"s kunnen het niet alleen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei