Volledig scherm
PREMIUM
Erik van Veldhuisen geeft al twitterend ook tegengas aan een organisatie als Wakker Dier. © Cees Wouda

Kuikenboer uit Renswoude geeft al twitterend openheid van zaken

RENSWOUDE - Scharrelvleeskuikenhouder Erik van Veldhuisen uit Renswoude liet vorige week via Boerburger-tweet op Twitter zijn boerderij zien.

Boerburgertweet is een initiatief van Caroline van der Plas. Zij is ook oprichter van het platform Team Agro NL, waarin alle soorten boeren in Nederland met elkaar samenwerken om de landbouwsectoren te promoten. Elke week krijgt een andere boer(in) de sleutel tot het twitterprofiel van Boerburgertweet, zodat volgers zien waar hun voedsel vandaan komt.

Van Veldhuisen twitterde vorige week op de pagina. Hij laat aan volgers zien hoe hij voor zijn kuikens zorgt. Van Veldhuisen heeft één stal van 2500 vierkante meter, waarin 25.000 kuikens leven. De dieren die hij nu houdt, zijn vier weken oud. Als de kuikens acht weken zijn, gaan ze naar de slachterij. ,,Op Boerburgertweet laat ik in zeven dagen zien hoe ik in die acht weken zorg voor mijn kuikens. Ik wissel informatieve tweets af met berichten waarin ik iets meer over mijn boerderij vertel, bijvoorbeeld over onze paarden. Ik heb niks te verbergen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei