Man overleden door aanrijding met trein

Update/VideoRENSWOUDE - Bij een aanrijding tussen een auto en een trein is maandag een man overleden, dat bevestigt de politie. Door het ongeval was tot 15.30 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Arnhem en Utrecht.

De aanrijding gebeurde rond 11.55 uur aan de Schalm in Renswoude. Hulpdiensten zijn aanwezig, ook is een mobiel medisch team ingevlogen met een traumahelikopter. De hulp mocht niet meer baten, het slachtoffer overleed.

De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. De spoorwegovergang is bewaakt met slagbomen. De politie onderzoekt de aanrijding. Als dat is afgerond, kan de trein worden weggehaald en de auto worden afgevoerd. Daarna herstelt de aannemer schade aan het spoor.

Door de aanrijding reden tussen Driebergen-Zeist en Ede-Wageningen geen treinen. De NS zette stopbussen in tussen Driebergen-Zeist, Veenendaal-De Klomp en Ede-Wageningen. Inmiddels is het treinverkeer hervat.

Volledig scherm
Een auto is maandagochtend bij Renswoude aangereden door een trein. © AS Media

De tekst gaat verder onder de foto.

Ook geen treinen tussen Den Bosch en Utrecht

Ook vanuit Den Bosch was Utrecht een groot deel van de dag niet per trein te bereiken. Vanwege herstelwerkzaamheden aan het spoor werden tussen ’s-Hertogenbosch en Geldermalsen bussen ingezet. Pas vanaf 16.20 uur reden de treinen weer volgens dienstregeling op dat traject. 

De NS adviseerde reizigers die vanuit Nijmegen of Den Bosch toch naar Utrecht moesten om via Deventer te reizen.

De Vallei