Volledig scherm
© Thinkstock

Mannen uit Renswoude na vluchtpoging tegen boom

BAARN - Twee verdachten van een mishandeling zijn zondagochtend aangehouden nadat ze tijdens een vlucht met de auto tegen een lichtmast en boom waren gebotst. Dat gebeurde toen ze vanaf de A1 de afslag naar Eembrugge wilden nemen. Het gaat om twee mannen van 29 en 31 jaar uit Renswoude.

Achtervolging
Agenten achtervolgden de auto al vanaf Hilversum. Daar kreeg de politie rond 06:10 een melding van een mishandeling op de Groest waarbij iemand geschopt en geslagen werd. Een getuige zag de verdachten vertrekken in een donkerkleurige Opel Vectra.

Verlichting
Gewaarschuwde agenten zagen de Opel even daarna rijden op het Den Uylplein, in de richting van de snelweg A1 en gaven de bestuurder een stopteken. Die stopte niet, maar reed juist met hoge snelheid de A1 op in de richting van Hoevelaken. Daar schakelde hij zijn verlichting uit en ging nog harder rijden.

Berm
Bij Eembrugge nam de man een afslag en kwam in de berm terecht. De auto raakte daarna een lichtmast en kwam tegen een boom tot stilstand. De auto begon te roken waarna politieagenten de twee Renswoudenaren uit de auto heeft gehaald. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen.

Beide mannen zijn gewond naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de aanrijding en de betrokkenheid van de mannen bij de mishandeling in Hilversum.

De Vallei