Volledig scherm
© William Harthoorn

Mogelijk asbest in sporthal De Hokhorst in Renswoude

UPDATERENSWOUDE - In het dak van sporthal De Hokhorst in Renswoude, dat woensdag in brand is gevlogen, zit mogelijk asbest. Het is de vraag of het is vrijgekomen. Volgens de veiligheidsregio Utrecht is er geen gevaar voor omwonenden omdat de wind gunstig staat.

De brandweer kreeg even voor 14.00 uur een melding van een uitslaande brand aan de achterkant van het gebouw. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. Zo'n 15 brandweerwagens uit de wijde omgeving helpen de brandweer van Renswoude.

,,We vermoeden dat er asbest in het dak is verwerkt’’ zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. ,,Dat wordt nu onderzocht. De wind staat zo dat als er asbest is vrijgekomen, dat niet richting bebouwing is gewaaid, hooguit richting een weg en de rest van het sportpark.’’

Er waren geen mensen in het pand aanwezig. De brandweer zet onder meer een hoogwerker in om de brand te bestrijden. Onder meer de brandweer van Veenendaal en Ede zijn gevraagd te assisteren. Ede heeft een grote tankwagen gestuurd omdat er problemen waren met de aanvoer van bluswater.

De eerste melding was van een uitslaande brand aan de achterkant van het gebouw. Het vuur zou zijn ontstaan tussen de golfplaten van het dak en de isolatie er onder. In de sporthal was veel rookontwikkeling.  Die rook sloeg over naar een naastgelegen woning. Dat pand is uit voorzorg ontruimd. De bewoners wachten buiten tot ze weer naar binnen mogen. 

Volledig scherm
© William Harthoorn
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei