Volledig scherm
De brand was voornamelijk in het dak van de sporthal. © William Harthoorn

Nieuwe vloer in sporthal Hokhorst lijkt brand te hebben overleefd

RENSWOUDE - De nieuwe sportvloer in de sporthal De Hokhorst in Renswoude heeft de brand van gisteren waarschijnlijk zonder veel schade doorstaan. Er is veel water op de vloer terecht gekomen, maar na een vluchtig, eerste onderzoek lijkt de vloer gered.

De nieuwe vloer was nog geen week oud. Gisteren brak brand uit op het dak van de sporthal. Bij de brand kwamen enkele platen met asbest vrij. Dat is inmiddels door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd.

Goede scan nodig

De komende dagen wordt verder onderzoek gedaan naar de gevolgen van de brand. ,,Na een goede scan kunnen we iets meer zeggen over de schade’’, zegt een woordvoerder van de gemeente Renswoude. ,,Zo moeten we kijken naar de spanten in het dak of die veel schade hebben opgelopen. Ik verwacht dat we halverwege volgende week meer weten.’’

De brand heeft vooral in het dak gezeten. Om goed te kunnen blussen heeft de brandweer enkele plafondplaten losgetrokken. Mogelijk is de brand ontstaan op het dak van een nieuw bijgebouw.

Quote

We moeten kijken naar de spanten in het dak of die veel schade hebben opgelopen

Woordvoerder, Gemeente Renswoude
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gezocht: Ouderen en jongeren die van elkaar willen leren over de liefde
    oproep

    Gezocht: Ouderen en jongeren die van elkaar willen leren over de liefde

    ‘Mijn liefste’ versus ‘hey sgatje’: de manier waarop we elkaar de liefde verklaren is de afgelopen decennia behoorlijk veranderd. Waar hoffelijkheid zo’n 60 jaar geleden de boventoon voerde, is het anno 2019 veel normaler om een appje te sturen naar ‘het nummer dat je van een vriend kreeg’. Beide methoden hebben wel wat, maar wat kan de jeugd van tegenwoordig nog leren van de jongere van toen?

De Vallei