Volledig scherm
Het huidige gemeentehuis van Renswoude. © Google Streetview

Opnieuw praten over nieuw gemeentehuis Renswoude

RENSWOUDE - Sinds Renswoude zich geen zorgen meer maakt over de zelfstandigheid van de kleine 5.000 inwoners tellende gemeente, is het dorp scherp verdeeld geraakt over de huisvesting van het gemeentelijk apparaat.

Volgende maand gaat de discussie weer verder. Lang leek het erop dat er een nieuw gemeentehuis zou verrijzen bij het Dorpshart, maar dat plan is mede door fel verzet vanuit de bevolking in de koelkast gezet. Nu wordt onder meer gekeken of het huidige monumentale gemeentehuis toch verbouwd kan worden. De kwestie leidde mede tot een politieke aardverschuiving in de gemeenteraad. De voormalige oppositie, tegenstander van een gemeentehuis bij het Dorpshart, vormt nu het college.

Dat er iets moet gebeuren is helder voor iedereen. Het gemeentehuis is nu te klein en dat heeft onder meer consequenties voor de privacy. Nu de gemeente ook steeds meer zorgtaken moet afhandelen is er behoefte om bepaalde problemen niet aan de balie te bespreken. En nu ontbreekt het aan geschikte plekken om bijvoorbeeld privacygevoelige kwesties over de jeugdzorg te praten.

Locaties

De Renswoudse gemeenteraad heeft het college gevraagd voor nog nader te bepalen locaties in het dorp een analyse uit te voeren. In de openbare raadsvergadering van 2 oktober neemt de gemeenteraad een besluit welke locaties onderzocht zullen worden. Dat wordt op 5 september voor de eerste keer besproken tijdens een commissievergadering.

Als het besluit gevallen is wordt een klankbordgroep met burgers ingesteld. De gemeente hoopt dat de gemoederen ditmaal niet zo hoog op gaan lopen als in de voorbije twee jaar het geval was. Daarom wordt de burgers nu al gevraagd om eventuele suggesties voor de nieuwe huisvesting te melden bij de gemeente.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei