Volledig scherm
De nieuwe wethouders Van 't Foort, Teunissen en Wijs in Renswoude © Gemeente Renswoude

Renswoude denkt aan rondweg en bieb in Dorpshart

RENSWOUDE - Nadenken over een rondweg, de bibliotheek naar het dorpshart en een betere busverbinding naar station Veenendaal-de Klomp.

De nieuwe Renswoudse coalitie heeft het coalitieprogramma Samen bouwen aan Renswoude voor de komende vier jaar rond. De twee zittende wethouders van CDA en SGP maken op 22 mei plaats voor CU (Sander van 't Foort), VVD (Marieke Teunissen) en Dorpsbelang Renswoude (Arnoud Wijs). ,,Renswoude is een dorp waar we naar elkaar omzien en waar we terecht trots op zijn'', meldt de nieuwe coalitie.

Zelfstandig

Na een periode van economische crisis staat Renswoude er weer goed voor. Er wordt volop gebouwd en de financiële huishouding is op orde. De nieuwe coalitie is de voormalige bestuurders van Renswoude erkentelijk voor hun inzet. 
De nieuwe coalitie wil dat Renswoude zelfstandig blijft en een voorbeeldgemeente wordt. Renswoude wil in 2035 energieneutraal zijn. Uitdagingen zijn er ook voor de nieuwe coalitie. Zo moet een keuze gemaakt worden over de huisvesting van de ambtenaren. Dat project is volledig vastgelopen in de vorige collegeperiode.

Toeristen

Quote

De provincia­le weg splitst Renswoude

Coalitieakkoord Renswoude

Toeristen zijn en blijven welkom in de Grebbeliniegemeente. De nieuwe coalitie wil dat alle opbrengsten uit de toeristenbelasting gestoken wordt in toeristische programma's. Het Dorpshart moet gaan kloppen door de bibliotheek er naar toe te laten verhuizen. Het Dorpsplein moet wel zo groot blijven dat er ruimte blijft voor een markt, braderie of muziekuitvoering. De busverbinding is voor Renswoude erg belangrijk, met name de aansluiting op het treinverkeer bij station Veenendaal-De Klomp. Dit is nu niet goed geregeld.  
De provinciale weg door Renswoude heeft een negatieve invloed op de woonomgeving, stelt de coalitie. En zorgt voor onveilige situaties, luchtvervuiling en splitst het dorp in twee delen. Vandaar dat de coalitie een rondweg wil onderzoeken.  Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 22 mei wordt het coalitieakkoord besproken en vastgesteld en worden de beoogd wethouders benoemd en beëdigd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei