Volledig scherm
Het gemeentehuis van Renswoude. © Google Streetview

Renswoude groeit, dus het tellen kost meer tijd

RENSWOUDE -Renswoude wist vanavond  pas als zevende gemeente de uitslagen bekend te maken. Het dorp groeit en kent tegenwoordig drie stembureaus en dat zorgt voor vertraging bij de telling. Ooit mengde Renswoude zich nog in de strijd om de snelste te zijn.

 In de ruim 5.000 inwoners tellende gemeente was het CDA in 2015 nog de grootste partij, ditmaal was de SGP duidelijk de grootste. De partij bleef Forum voor Democratie ruim voor, gevolgd door ChristenUnie, CDA en VVD. DENK was de enige partij die in Renswoude nul stemmen wist te vergaren.

Statenzetel

Bij de provinciale verkiezingen in 2015 was het CDA nog veruit de grootste, gevolgd door SGP en VVD en op flinke afstand destijds de ChristenUnie als vierde partij. De ChristenUnie wist bij de raadsverkiezingen vorig jaar een monsterzege te behalen en wist die winst van 2018 nu niet helemaal vast te houden in het kasteeldorp. Er zijn ditmaal geen Renswoudenaren die kans maken op een Statenzetel in Utrecht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei