Volledig scherm
Het ontwerp van de nieuwe brandweerkazerne in Renswoude © Gemeente Renswoude

Renswoude krijgt nieuwe grotere brandweerkazerne

RENSWOUDE - De Renswoudse brandweer is blij met het gekozen ontwerp voor de nieuwe brandweerkazerne in het dorp. De huidige brandweerkazerne is sterk verouderd en te klein voor het groeiende dorp.

Voor het ontwerp van de nieuwe brandweerkazerne waren vier architectenbureaus benaderd. RoosRos architecten is als beste uit de bus gekomen bij de aanbesteding. Het moderne ontwerp met ruime transparante deuren past volgens de gemeente het beste in de omgeving nabij het Dorpshart en biedt voldoende ruimte voor het nieuwe derde voertuig en het dienstvoertuig.

Regenwater

Quote

Als Renswoude mogen we trots zijn

Bert van Voorthuizen, Brandweercommandant

Brandweercommandant Bert van Voorthuizen is dan ook erg blij met de keuze voor het ontwerp van RoosRos architecten: ,,Het is een logisch en praktisch ontwerp. Het ziet er goed uit. Als Renswoude mogen we trots zijn dat we zo’n veiligheidsgebouw gaan realiseren. Daar zijn we als brandweerkorps erg dankbaar voor”. In het ontwerp en het terrein is veel aandacht voor duurzaamheid: regenwater wordt zoveel mogelijk geïnfiltreerd en duurzame materialen hebben de voorkeur. Het is de bedoeling dat in het eerste kwartaal van 2020 begonnen wordt met de bouw. Begin 2021 moet de brandweer in het nieuwe gebouw, vrijwel op dezelfde plek overigens, kunnen trekken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei