Volledig scherm
Ambulancevervoer © ANP

Renswoude: Pas op met volledig adres bij ambulancemeldingen

RENSWOUDE - Pas op met het melden van volledige adressen bij meldingen waar een ambulance naar uitrukt. De Renswoudse SGP-fractievoorzitter Henk van der Schoor vraagt burgemeester Petra Doornenbal om daar werk van te maken.

Van der Schoor: ,,Het komt voor dat op die adressen vaak binnen een dag een inbraakpoging wordt gedaan omdat de daders wellicht denken dat er niemand thuis is. Ik snap dat ambulancemedewerkers moeten weten waar ze in allerijl naar toe moeten, maar ik vind niet dat dat volledige adres op alle mogelijke sites, ook van de politie, gemeld moet worden.’’ Doornenbal stelt de kwestie aan de orde binnen de Veiligheidsregio Utrecht. 

Inbraken

Renswoude, doorgaans een dorp met lage criminaliteit, zag het aantal woninginbraken in de eerste zes maanden van dit jaar stijgen van 5 naar 11. Doornenbal geeft aan dat Renswoude samen met de gemeenten Veenendaal, Rhenen en Utrechtse Heuvelrug bezig is om een Integraal Veiligheids Plan (IVP) te maken, waarin komt te staan waar de politie zich extra op moet gaan richten: ,,We praten nu met onze politie, WhatsApp-buurtgroepen en ondernemers en zullen hun ervaringen inbrengen voor wat Renswoude belangrijk vindt in dat nieuwe IVP.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei