Volledig scherm
© ANP

Renswoude twee lintjesdragers rijker

LintjesregenRENSWOUDE - Twee inwoners van Renswoude hebben vandaag een lintje gekregen. Burgemeester Petra Doornenbal speldde de versierselen op tijdens een bijeenkomst in het stadhuis. Beiden werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Betsie Tinholt ontving haar onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor statushouders die in Renswoude verbijven. Naast haar vrijwillige inzet voor het Vluchtelingenwerk is ze vanaf 1984 ook als vrijwilliger actief voor diverse andere organisaties. Ze heeft zich onder meer ingezet in voor diverse goede doelen in ontwikkelingslanden bijvoorbeeld door spullen te verkopen in de Wereldwinkel en acties op te zetten in de kerk.

Scheidsrechter

Theo Faasse is sinds 1960 vrijwilliger scheidsrechter veldvoetbal voor de KNVB en is nog steeds wekelijks inzetbaar. Daarnaast is hij van 2009 tot 2015 verenigingsscheidsrechter geweest voor voetbalvereniging Renswoude. Hij heeft diverse vrouwenelftallen gecoacht en getraind. Faasse ontving voor deze activiteiten in 2007 al een gouden KNVB-speld. In 2014 is hij benoemd tot scheidsrechter van verdienste. Daarnaast was hij jaren actief in de kerk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei