Volledig scherm
Zwaardgevechten bij Winter op het Fort © Herman Stöver

Soldaten uit verschillende eeuwen slaan tenten op in Veenendaal

VEENENDAAL Soldaten uit de Tachtigjarige oorlog, maar ook Vikingen waren zaterdag en zondag te zien op Fort aan de Buursteeg in Veenendaal. Daar werd voor de eerste keer het evenement Winter op het Fort georganiseerd. 

Op het fort presenteerden verschillende re-enactmentgroepen zich. Zij wilden laten zien hoe soldaten in een bepaald periode leefden. Dat viel duidelijk in de smaak, vertelt Bas van Batenburg. Meer dan achthonderd bezoekers betaalden entree om te kijken naar gevechten, te spreken met de re-enacters en zelf te ontdekken hoe het voelt om met bogen te schieten. Ook was er een handelsmarkt met diverse producten uit deze tijd en uit vroeger tijden. 

,,We zijn zeer tevreden met zoveel bezoekers voor een eerste editie’’, zegt van Batenburg. ,,Heel veel bezoekers kiezen er ook voor nog het bezoekerscentrum te bekijken. Dat is duidelijk in trek.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei